O leite frito é un postre moi arraigado na gastronomía galega. Especialmente nestes meses de frío, é moi habitual atopalo nas sobremesas do país.
Dun tempo para aquí, parece que quedou algo esquecida, seguramente pola crenza de que non é un prato sinxelo de preparar. Mais non ten máis complicación que as croquetas e, dende logo, vale moito a pena facelo na casa.
Imos ver, entón, como facer un leite frito xenial.
Receita de leite frito
Ingredientes:
1 litro de leite enteiro
1 galla de canela
150 gr de azucre
50 gr de maicena
50 gr de fariña
1 cullerada de aceite de xirasol
2 estrelas de anís (opcional)
Vainilla en galla ou cravo (opcionais)
Para o rebozado:
Un ovo ou dous
Fariña
Aceite de oliva
Receita:
- Untamos con aceite de xirasol unha fonte cuadrada ou rectangular de vidro ou metal. Preferiblemente cun papel de cociña para que non haxa exceso.
- Cunha batidora, mezclamos a fariña, a maicena, o azucre e uns 200 mililitros de leite.
- O resto do leite, fervémolo coa canela e o resto de condimentos se decidimos usalos. Unha vez que ferva, baixamos o lume e mantémolo quente a lume baixo durante uns minutos para que infusione ben.
- Coamos o leite enriba da mezcla que preparamos coa batidora e mezclámolo ben.
- Botamos a mezcla nun cazo e, a lume baixo, removémolo durante 10 minutos.
- Unha vez que a mezcla estea templada, botámola no recipiente que tiñamos untado. Tapámola con papel film sen que toque na mezcla e gardámolo na neveira. Aí quedará toda a noite, enfriando.
- Untamos cun chisquiño de aceite de xirasol unha táboa e dámoslle a volta á fonte enriba dela. Cortamos a masa en cuadradiños.
- Enfariñamos os anacos, pasámolos por ovo batido e botámolos a unha tixola alta ou cazo con abundante aceite de xirasol a lume medio.
- Sacámolos a unha superficie con papel de cociña para que lles zugue o exceso de aceite. Agora xa só queda deixalas que templen e servilas. Hai quen lle bota azucre glass ou canela en pó por enriba, mais é completamente opcional.
Agardamos que desfrutedes moito desta receita!
Fonte: El Comidista