Aínda vai calor e apetecen os xelados. Imos facer uns polos de chocolate con leite que, de tan doados e tan bos, quererás seguilos tomando mesmo cando comece a neve.
Receita de polos de chocolate con leite
Estes xelados caseiros van levarte de volta á infancia máis feliz na que tomabamos aqueles xelados Milky sen máis preocupación que non perdermos aos tazos cos amigos.
INGREDIENTES:
🔹Unha tableta de chocolate para postres
🔸50 ml de Deleite
🔹200 ml de nata para montar
🔸15 g de fariña de millo
Cómo facer polos de chocolate con leite:
- Pon a quentar nun cazo a lume baixo a nata e vaille engadindo o chocolate en anacos. Revolve todo ben ata que o chocolate funda.
- Agora disolve a fariña de millo no leite a temperatura ambiente. Cando estea ben disolta, bota amistura no cazo co chocolate e revolve ata que espese un chisco.
- Coa axuda dun coador, elimina os posibles grumos que poidan quedar.
- Volve poñer a mezcla nun cazo ou nun bol e vai removendo de cando en cando. Podes botarlle un chisquiño de sal para realzar o sabor do chocolate. Quedan moi bos co sal, mais sen el tamén che gustarán moito.
- Cando estea temprada, bota a mistura nos moldes para polos que prefiras e mete ao conxelador.
Déixaos arrefriar dunhas 2 a 3 horas e xa poderás desfrutar dos teus polos caseiros de chocolate con leite. Nada máis bo e máis sinxelo para grandes e pequenos.